Kommuneplan forsiden

6.3.R1 Svenstrupvej

Mål

Området omfatter forskellige naturarealer langs med Svenstrupvej og rundt om Leharparken, Kolloparken og Lannerparken med både overdrev og tæt træbeplantning på flader og skrænter.

Det er et mål at skabe bedre forbindelser igennem områderne og skabe sammenhæng til de tilstødende naturarealer.

Det er også målet at beplantning tilpasses landskabet. På skrænterne skal beplantningen minimeres for at øge naturkvaliteten.

På den sydlige del af Svenstrupvej skal skovkarakteren bevares. Området skal medvirke til at understrege Frejlevs karakter, som "byen på kanten af skoven", ved at skovlandskabet her opleves som en integreret del af byen.

Anvendelse

Områdets fremtidige anvendelse er både rekreativ og naturarealer. Det har også en vigtig funktion som faunapassage gennem byen.

Byggemuligheder

Skrænter skal friholdes for bebyggelse.

Miljø

En mindre del af området mod øst er beliggende inden for kildepladszonen til Frejlev Vandværk, Kalmanparken samt inden for indvindingsoplandet til Aalborg Vand, Drastrup.

Arkitektur - Byrum og landskab

Området udgør et landskabeligt smukt grønt strøg gennem den sydlige del af Frejlev. Områdets kvalitet hænger dels sammen med terrænformerne og Svenstrupvejs slyngede forløb ned mod byen. Dels variationen mellem tæt skovbeplantning og åbne græsklædte rum.

Især skrænterne har væsentlig værdi som synlige naturarealer centralt i byen.

Trafik - Veje og stier

Stierne gennem området til byen er vigtige for den funktionelle sammenhæng og for fornemmelsen af, at de sydlige boligområder er en integreret del af Frejlev.

Forbindelserne mod syd til skoven bør styrkes ved at forlænge stierne langs med Kalman-, Kollo- og Leharparken.

Ved omdannelse af erhvervsområderne syd for Nibevej til boligområder skal der etableres stiforbindelser op ad skrænterne mod syd for at binde nye og eksisterende boligområder sammen. Se nedenstående kort.

Stiforbindelser Tegnebraet 1

25-05-2020
Anvendelse
Fritidsformål
Rekreative formål
Teknisk anlæg
Anvendelsen er specificeret i Bilag A.
Byggemuligheder
Kun mindre bygninger som er nødvendige for områdets rekreative anvendelse.
Miljø
Ingen grundvandstruende aktiviteter.
Arkitektur - Byrum og landskab
Området bevares som et sammenhængende landskabsforløb med skovbeplantning og åbne grønne rum.
Trafik - Veje og stier
Stier der forbinder de sydlige boligområder med byen eller som skaber forbindelse til det åbne land skal fastholdes, se illustrationsplan.
Zoneforhold
Byzone og landzone
En lokalplan skal overføre landzoneareal til byzone.